13 175 литра алкохол без документи за плащането, начисляването или обезпечаването

...
</TD
>13 175 литра алкохол без документи за плащането, начисляването или обезпечаването
Коментари Харесай

Над 13 литра негален алкохол задържаха на митница Русе

13 175 литра алкохол без документи за заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза на стоката задържаха митническите служители на Търговско дружество Митница Русе при инспекции от началото на годината, оповестиха от Агенция " Митници ".

До момента служителите на Търговско дружество Митница Русе са направили 67 проверки по отношение на контрола върху производството и разпространяването на алкохолни питиета в обекти, разнообразни от записаните казани. В резултат на инспекциите за установени нарушавания са формирани 48 акта и са формирани седем досъдебни производства.

В пет от случаите са открити нерегистрирани уреди за преваряване на етилов алкохол в частни парцели. Инсталациите са конфискувани и са формирани пет акта. 

За същия период митническите инспектори са направили 40 инспекции на профилирани дребни обекти за дестилиране (СМОД), познати още като казани. Установени са 18 нарушавания, а точно, че не е попълнена информация декларация. Съгласно законодателството, тя се попълня при започване на варенето и в нея се вписват количеството и произхода на суровината. Издадени са 18 акта за определяне на административно нарушаване.

Агенция " Митници " регулярно прави инспекции на СМОД, като най-засилени са инспекциите в дейния сезон на варене. Мерките, ориентирани против нерегламентираното произвеждане и търговията с алкохол с неразбираем генезис са в отбрана на потребителите и на правилните дребни производители на обичайната българска ракия за персонално и фамилно ползване, изварявана в регистрирани казани, според Закона за акцизите и данъчните хранилища.

През последните три отчетни години събраните доходи от данък от дребните обекти в цялата страна гладко нарастват от 800 017 лв. през 2020 до 930 449 лв. през 2022 година.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР